Menu

Ο δεκάλογος της ασφάλειας του σπιτιού

Η κλοπή σε ένα σπίτι αποτελεί πάντα μια οδυνηρή εμπειρία. Ακόμα κι αν δεν αφαιρεθούν αντικείμενα αξίας ή κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό, η αίσθηση ότι κάποιος εισβάλει στον προσωπικό σου χώρο και παραβιάζει την ιδιωτικότητα και το άσυλο σου, δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο. Φόβο για την απώλεια της περιουσίας και κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της κρίσης, που η εγκληματικότητα αυξάνεται, ένα επεισόδιο κλοπής μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, την κοινωνική θέση και την περιοχή που μένει. Καθημερινά άλλωστε ακούμε για κάποιο περιστατικό δίπλα μας.

Μπορούμε όμως να ζούμε συνεχώς με την αγωνία και το άγχος; Για να τα αποβάλλουμε από την καθημερινότητά μας και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, μπορούμε να μεριμνήσουμε και να προχωρήσουμε σε μια σειρά από δέκα απλά βήματα που θα μας εξασφαλίσουν προστασία και θα θωρακίσουν τον προσωπικό ή επαγγελματικό μας χώρο.

  1. Το πρώτο απλό και αναγκαίο πράγμα που θα μας προστατεύσει είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού. Ο συναγερμός σε ένα σπίτι λειτουργεί αρχικά σαν αποτρεπτικό μέσο, αφού η ύπαρξη του αποτρέπει επίδοξους εισβολείς. Ουσιαστικά όμως οι μαγνητικές επαφές του συναγερμού στις πόρτες και τα παράθυρα διασφαλίζουν ότι η σειρήνα θα χτυπά κάθε φορά που ανιχνεύεται κάποια παραβίαση.
  2. Οι κλειδαριές στις πόρτες περιμετρικά του σπιτιού θα πρέπει να αναβαθμιστούν, ιδιαίτερα αν είναι παλιάς τεχνολογίας ή φθαρμένες λόγω χρόνιας χρήσης. Μια στιβαρή κλειδαριά ασφαλείας στην κύρια είσοδο ή πρόσθετες κλειδαριές και σύρτες στις βοηθητικές εισόδους δυσκολεύουν τη δράση επιτηδείων.
  3. Κλειδώστε τις πόρτες! Ακούγεται απλό και ίσως παιδαριώδες αλλά ένα μεγάλο ποσοστό διαρρήξεων επιτυγχάνεται επειδή από αμέλεια ή βιασύνη ξεχάσαμε να κλειδώσουμε την πόρτα του σπιτιού μας.
  4. Ακολουθήστε το παλιό καλό κόλπο και φροντίστε να εξοπλίσετε το σπίτι σας με αρκετό φωτισμό. Μη διστάσετε να αφήσετε ανοιχτά τα φώτα περιμετρικά στους εξωτερικούς χώρους. Οι διαρρήκτες θα αποθαρρυνθούν να εισβάλλουν σε ένα καλά φωτισμένο σπίτι που πολύ εύκολα θα μπορούν να γίνουν αντιληπτοί.
  5. Αν ζείτε σε μονοκατοικία ή σε ισόγειο σπίτι με μεγάλες βεράντες φροντίστε να διατηρείτε τους εξωτερικούς χώρους περιποιημένους και αποφύγετε τα ογκώδη αντικείμενα και τα πυκνά φυτά που μπορούν να αποτελέσουν την τέλεια κρυψώνα για τους διαρρήκτες.
  6. Μην αφήνετε σε κοινή θέα στοιχεία που μπορεί να μαρτυρούν ότι διαθέτετε αντικείμενα μεγάλης αξίας μέσα στο σπίτι.
  7. Αν η εργασία ή η καθημερινότητά σας απαιτεί να λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι, τοποθετήστε τα τιμαλφή, τα κοσμήματα και τα χρήματά σας σε θυρίδες ή σε κάποιο μικρό χρηματοκιβώτιο με κωδικό ασφαλείας. Αποφύγετε να έχετε πολλά χρήματα και πολυτελή αντικείμενα σε εμφανή σημεία στο σπίτι ή σκαρφιστείτε μια δύσκολη κρυψώνα.
  8. Ξεγελάστε τους διαρρήκτες δημιουργώντας την εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Ένα ανοιχτό ραδιόφωνο ή ένα αναμμένο φως σε συνδυασμό με το συναγερμό θα μπερδέψει τους επίδοξους ληστές.
  9. Τοποθετήστε σε περίοπτες θέσεις προειδοποιητικές πινακίδες για την ύπαρξη συναγερμού. Σημάδια που δείχνουν ότι ο χώρος παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα με κάμερες θα δείξουν στους ληστές ότι δεν είστε εύκολος στόχος.
  10. Κάντε το σύστημα συναγερμού 100% αποδοτικό συνδέοντας το με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Η εικοσιτετράωρη κάλυψη εγγυάται την ασφάλεια της οικογένειας σας.

Είμαστε μια εταιρεία secutiry που διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να σας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φύλαξης-ασφαλείας σε προσιτές τιμές.

Η Kolossos Security έχει πιστοποιηθεί από τον φορέα πιστοποίησης EQA HELLAS "Quality for Leaders" ISO 9001:2008.

iso