Menu
828

828

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός αξιόπιστου συναγερμού;

Η επιλογή ενός συστήματος συναγερμού δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχουν δεκάδες λύσεις σε καταστήματα αλλά και στο διαδίκτυο με πολλές κατασκευαστικές εταιρείες να διεκδικούν την πρωτιά όσον αφορά στην ασφάλεια, το ντιζάιν αλλά και την τεχνολογική αρτιότητα. Τα χαρακτηριστικά εκείνα όμως στα οποία πρέπει να δώσετε βαρύτητα είναι τα ακόλουθα:

Δώστε έμφαση στη χώρα κατασκευής του συστήματος συναγερμού που θα επιλέξετε, είτε αυτό είναι ενσύρματο είτε ασύρματο. Για να θεωρηθεί αξιόπιστο, θα πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σας και να προσφέρει απόλυτη προστασία και ασφάλεια στο χώρο αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Έτσι θα πρέπει να εμπιστευθείτε μια εταιρεία φύλαξης στην Αθήνα με καλές τιμές, που να εδρεύει σε μια χώρα όπου ακολουθούνται τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας που προβλέπονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Μην μείνετε τόσο στο ντιζάιν αλλά φροντίστε το σύστημα συναγερμού που θα επιλέξετε να είναι εύχρηστο. Πολλές εταιρείες παρουσιάζουν λύσεις που είναι πραγματικά καλαίσθητες αλλά πολύπλοκες και σε βάθος χρόνου μη αξιόπιστες. Ο συναγερμός που θα διαλέξετε θα πρέπει να έχει σαφώς κομψή σχεδίαση και να συνδυάζει την απλότητα στην εγκατάσταση και τη λειτουργία του.

Μην παραλείψετε να ρωτήσετε τη γνώμη του εγκαταστάτη του συναγερμού σας. Ένα σύστημα συναγερμού το οποίο «εγκρίνεται» από την εταιρεία security στην Πάτρα που θα κάνει την τοποθέτηση σίγουρα είναι πιο αξιόπιστο. Μπορείτε ακόμα να δείτε ποιες εταιρείες διεθνώς το έχουν επιλέξει για την ασφάλειά τους.

Ακούγεται αυτονόητο αλλά δεν είναι πάντα. Σιγουρευτείτε ότι το σύστημα συναγερμού το οποίο θα αγοράσετε συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας για εύλογο χρονικό διάστημα, και συμπεριλαμβάνει επίσης αναλυτικές οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης.

Ποιο σύστημα συναγερμού να επιλέξω για το σπίτι μου;

Ένα αξιόπιστο και τελευταίας τεχνολογίας σύστημα συναγερμού θα πρέπει να είναι μια από τις πρώτες ανάγκες εξοπλισμού σε ένα σπίτι.  Ωστόσο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων καταφεύγουν στην αναζήτηση συναγερμού αφού πρώτα πέσουν θύματα διάρρηξης. Τότε, αφού έχουν ζήσει την πλέον δυσάρεστη εμπειρία παραβίασης του προσωπικού τους χώρου, έρχονται αντιμέτωποι με το δίλλημα ποιο από όλα τα συστήματα ασφαλείας να επιλέξουν!

Με μια τεράστια πληθώρα επιλογών και διαφορετικών λύσεων, είναι λογικό να μπερδευτεί κανείς. Η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη καθώς και η καθοδήγηση από κάποιον έμπειρο τεχνικό. Η επιλογή του συναγερμού θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική αφού είναι ένα σημαντικότατο μέτρο ασφαλείας, το οποίο με κατάλληλη συντήρηση μπορεί να έχει ισόβια λειτουργία. Στην αγορά θα βρείτε τόσο απλά και οικονομικά συστήματα ασφαλείας όσο και πολυσύνθετα και εξαιρετικά προηγμένα τεχνολογικά συστήματα συναγερμών, αλλά και αξεσουάρ και περιφερειακά. Αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη ωστόσο δεν είναι μόνο το κόστος ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και οι ξεχωριστές ανάγκες του δικού σας σπιτιού.

Το πρώτο βήμα, πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση, είναι η επίσκεψη ενός τεχνικού από την εταιρεία security Θεσσαλονίκη που θα επιλέξετε, ο οποίος θα κάνει αυτοψία στο χώρο σας και θα «χαρτογραφήσει» κάθε γωνιά του σπιτιού σας εσωτερικά και εξωτερικά. Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά αυτά θα σας προτείνει τις εναλλακτικές λύσεις που ταιριάζουν στο σπίτι σας, εξηγώντας τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Έτσι θα έχετε μια πλήρη εικόνα για τις περιοχές που πρέπει να καλύψετε αλλά και τον επιμέρους εξοπλισμό που θα χρειαστείτε (ανιχνευτές κίνησης, μαγνητικές επαφές, σειρήνες, κάμερες κλπ.).

Πριν την τελική σας επιλογή αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε υπόψη είναι η λειτουργικότητα και η ευκολία. Δώστε βάση στο πληκτρολόγιο αλλά και στα αξεσουάρ που θα χειρίζεστε οι ίδιοι και εξασφαλίστε ότι θα είναι εύκολα στη χρήση, απλά και κατανοητά. Σε κάθε περίπτωση ο εγκαταστάτης είναι ο άνθρωπος που θα σας καθοδηγήσει και θα σας συμβουλεύσει ώστε να επιλέξετε το ιδανικό σύστημα συναγερμού για το σπίτι σας.

Συστήματα συναγερμού: Ποια εταιρεία να επιλέξω;

Ένα αξιόπιστο και σύγχρονο σύστημα συναγερμού είναι στις μέρες μας απαραίτητο για την ασφάλεια κάθε σπιτιού ή επιχείρησης. Η οικονομική κρίση συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας, με τις ληστείες και τις διαρρήξεις σε κατοικίες να αποτελούν πια καθημερινό φαινόμενο. Έτσι ο συναγερμός δεν είναι πια πολυτέλεια ή προαιρετικός εξοπλισμός αλλά αναγκαίο μέτρο προστασίας. Πώς όμως θα επιλέξετε τον κατάλληλο για τις δικές σας ανάγκες, πως θα αποφύγετε τις παγίδες της αγοράς και θα απευθυνθείτε σε μια εταιρία που θα σας προσφέρει άρτια εγκατάσταση, υψηλή τεχνογνωσία και 24ωρη κάλυψη; Τα παρακάτω κριτήρια είναι εκείνα που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή.

Εμπειρία και αξιοπιστία

Αναζητήστε τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες security Θεσσαλονίκη που έχουν διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο και έχουν αρκετά χρόνια παρουσίας που να τους προσδίδουν εμπειρία και κύρος. Στην αγορά αλλά και στο διαδίκτυο θα βρείτε δεκάδες εταιρείες συστημάτων συναγερμού και όλες θα σας υπόσχονται την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών. Εμπιστευθείτε εκείνες που είναι μεν πολλά χρόνια στο χώρο, από την άλλη όμως παρακολουθούν όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες, προσαρμόζονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και γνωρίζουν καλά κάθε λεπτομέρεια στα συστήματα ασφαλείας. Επιπλέον η ιδανική εταιρεία συστημάτων συναγερμού θα πρέπει να στελεχώνεται από έμπειρους επαγγελματίες και ανθρώπινο δυναμικό με άρτια τεχνική κατάρτιση, τεχνογνωσία και επαγγελματισμό.

Ευχαριστημένους πελάτες
Η καλύτερη διαφήμιση για κάθε εταιρεία securitysecurity είναι χωρίς αμφιβολία οι ίδιοι της οι πελάτες. Πριν καταλήξετε στην ιδανική εταιρεία φύλαξης σπιτιών Αθήναφύλαξης σπιτιών Αθήνα, μην διστάσετε να διαβάσετε κριτικές και σχόλια πελατών και σίγουρα ελέγξτε το πελατολόγιο κάθε εταιρείας. Αν συμπεριλαμβάνει μεγάλες επιχειρήσεις, γνωστούς ιδιώτες, τράπεζες και εθνικούς οργανισμούς και φορείς σημαίνει πως μπορεί και με το παραπάνω να ανταποκριθεί και στις δικές σας ανάγκες.

Τεχνογνωσία και εξυπηρέτηση
Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια είναι η τεχνική κατάρτιση και η εμπειρία του εγκαταστάτη. Όσο σύγχρονο και τεχνολογικά άρτιο και αν είναι ένα σύστημα συναγερμού, αν δεν γίνει σωστή εγκατάσταση δεν μπορεί να προσφέρει απόλυτη προστασία και να εγγυηθεί ασφάλεια. Στην έρευνα αγοράς που θα διεξάγεται, θα πρέπει να ξεχωρίσετε τους σωστούς επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει να είναι εξειδικευμένοι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι. Τα χαρακτηριστικά αυτά μπορείτε να τα διακρίνετε κανονίζοντας μια συνάντηση για να γίνει αυτοψία του χώρου σας όπου ο τεχνικός θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας και να απαντήσει σε όλες σας τις απορίες.

Εξοχική κατοικία: Ποια κοινά λάθη προσελκύουν τους διαρρήκτες;

Οι παραβιάσεις στα εξοχικά σπίτια αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο, παρά την εσφαλμένη εντύπωση που έχουμε οι περισσότεροι. Συνήθως οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών αμελούν να πάρουν μέτρα ασφαλείας σκεπτόμενοι ότι δε θα συμβεί κάτι κακό σε εκείνους. Εκτός όμως από τις παραλείψεις, γίνονται πολύ συχνά γίνονται και κοινά λάθη τα οποία αν είχαν αποφευχθεί δε θα οδηγούσαν στη διάρρηξη του σπιτιού.

Το πιο συχνό λάθος, αν και αρκετά παράδοξο είναι ότι πολλοί ξεχνούν να ενεργοποιήσουν το σύστημα συναγερμού του εξοχικού. Στις διακοπές η χαλαρή διάθεση και η ανεμελιά μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε να οπλίσουμε το συναγερμό με αποτέλεσμα να κάνουμε τη δουλειά των διαρρηκτών ακόμα πιο εύκολη. Έτσι είτε φεύγετε προσωρινά είτε για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μην ξεχνάτε να ενεργοποιείται πάντοτε το σύστημα συναγερμού.

Το δεύτερο πιο συχνό λάθος είναι ότι αφήνουμε εφεδρικό κλειδί σε κοινή θέα. Με το πρόσχημα ότι κάποιος συγγενείς ή γείτονας θα μπορεί να μπει αν συμβεί κάτι στο εξοχικό, αφήνουμε το κλειδί κάτω από το πατάκι, μέσα σε υδρομετρητές, γλάστρες κλπ. Όπως είναι φυσικό σε αυτά τα σημεία θα αναζητήσουν τα κλειδιά σας και οι διαρρήκτες. Αν θέλετε λοιπόν να έχετε «το κεφάλι σας ήσυχο» θα ήταν προτιμότερο να παραδώσετε οι ίδιοι το κλειδί σας σε κάποιο έμπιστο γείτονα ή συγγενή σας.

Ένα ακόμα λάθος που γίνεται συχνά κυρίως από άγνοια είναι ότι αφήνουμε παραμελημένα τα φυτά και τα δέντρα στον κήπο και τις αυλές του εξοχικού. Οι πολλές γλάστρες και τα πυκνά φυλλώματα των δέντρων είναι οι καλύτερες κρυψώνες για τους διαρρήκτες.

Μια επιπλέον παράλειψη που μπορεί να μας κοστίσει είναι ότι δεν ασφαλίζουμε την πόρτα και τα παράθυρα του γκαράζ. Η γκαραζόπορτα ή κάποιο παράθυρο που συνδέει το σπίτι με το χώρο του γκαράζ μπορούν να εξασφαλίσουν εύκολη πρόσβαση στους ληστές. Έτσι μην ξεχνάτε να τσεκάρετε ότι τα σημεία του γκαράζ είναι πάντοτε ασφαλισμένα.

Τέλος ένα ακόμα λάθος είναι ότι σβήνουμε όλα τα φώτα του εξοχικού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι απλό αλλά δοκιμασμένο τρικ, να αφήσετε ένα φως ανοιχτό είτε δεν είστε μέσα στο σπίτι είτε κοιμάστε. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν επικρατεί απόλυτο σκοτάδι το βράδυ, μπορεί να προκαλέσει τους διαρρήκτες να εισβάλλουν στον ιδιωτικό σας χώρο.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά τεχνάσματα που μπορούν όμως να φανούν πολύ χρήσιμα για την ασφάλεια του σπιτιού σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα συγκεκριμένα λάθη ώστε να προστατέψετε ακόμα καλύτερα το εξοχικό σας χρησιμοποιόντας μια εταιρεία security Πάτρα.

Subscribe to this RSS feed

Είμαστε μια εταιρεία secutiry που διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να σας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φύλαξης-ασφαλείας σε προσιτές τιμές.

Η Kolossos Security έχει πιστοποιηθεί από τον φορέα πιστοποίησης EQA HELLAS "Quality for Leaders" ISO 9001:2008.

iso