Menu
828

828

Προστατεύστε την επιχείρησή σας από ληστείες

Βάλατε ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού στο σπίτι σας, θωρακίσατε τον προσωπικό σας χώρο και τους αγαπημένους σας με τον καλύτερο τρόπο και πλέον αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς. Τι συμβαίνει όμως με την επιχείρηση, το γραφείο ή το κατάστημά σας; Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δε γίνουν στόχος επίδοξων ληστών τις ώρες που δεν βρίσκεστε εκεί;

Η ασφάλεια του επαγγελματικού σας χώρου είναι εξίσου σημαντική με αυτή του σπιτιού. Όχι μόνο επειδή μπορεί να φυλάσσετε εκεί χρήματα και τιμαλφή, αλλά και γιατί μπορεί οι εγκαταστάσεις και τα εμπορεύματα σας να υποστούν μεγάλες ζημιές εξαιτίας των βανδαλισμών στους οποίους προχωρούν συχνά οι μαινόμενοι κλέφτες. 

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματικοί χώροι χρειάζονται εξειδικευμένα συστήματα συναγερμού. Στόχος είναι να αισθάνονται ασφαλείς τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι εργαζόμενοι και το προσωπικό που απασχολούνται. Επιπλέον πολύ σημαντική είναι η κάλυψη του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Αυτό λοιπόν που χρειάζεστε σε κάθε περίπτωση είναι ένας ολοκληρωμένος συναγερμός τελευταίας τεχνολογίας ειδικά σχεδιασμένος για επαγγελματικές εγκαταστάσεις ο οποίος φυσικά θα είναι συνδεδεμένος 24 ώρες το 24ωρο με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Ακόμα και η θέα ενός πλήρως εξοπλισμένου συστήματος συναγερμού καθώς και οι εξωτερικές σειρήνες μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και να παρεμποδίσουν μια πιθανή εισβολή. Στην περίπτωση που οι κλέφτες έχουν «βάλει στο μάτι» την επιχείρησή σας, βλέποντας τη θωρακισμένη με ειδικά συστήματα ασφαλείας, δε θα ρισκάρουν να γίνουν αντιληπτοί από τις κάμερες ή τους αστυνομικούς που θα σπεύσουν στο σημείο με την άμεση ειδοποίηση.

Οι τεχνικοί από την εταιρεία φύλαξης επιχειρήσεων που θα ελέγξουν το χώρο και θα εγκαταστήσουν το συναγερμό σας θα φροντίσουν να καλύψουν με μαγνητικές επαφές και ραντάρ κάθε σημείο. Τα διάφορα σήματα που λαμβάνονται στον πίνακα ελέγχου έχουν πλήρη εικόνα του χώρου και δίνουν σήμα στις σειρήνες να χτυπήσουν σε κάθε ύποπτη κίνηση.

Επενδύστε σε ένα αξιόπιστο και σύγχρονο σύστημα ασφαλείας για την επιχείρησή σας και αφήστε μακριά από την περιουσία σας κάθε επίδοξο εισβολέα. Προστατέψτε με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο σας και εξασφαλίστε την ακεραιότητα του προσωπικού σας.

Σύστημα συναγερμού: Μπορώ να το μεταφέρω στο νέο μου σπίτι;

Μια πολύ συχνή απορία σχετικά με τα συστήματα συναγερμού που αφορά τόσο ιδιοκτήτες αλλά και ενοικιαστές είναι αν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο χώρο. Είναι απόλυτα λογικό να γεννάται το συγκεκριμένο ερώτημα αφού οι συνθήκες στη ζωή μας μεταβάλλονται και μπορεί να χρειαστεί να μετακομίσουμε για περισσότερες από μια φορές. Τι γίνεται όμως με το συναγερμό μας; Μπορεί να μετακινείται μαζί με εμάς σε κάθε νέο σπίτι;

Η απάντηση ευτυχώς είναι καταφατική. Ο συναγερμός μεταφέρεται οπουδήποτε χωρίς πρόβλημα. Η εταιρεία φύλαξης στην Αθήνα σε λογικές τιμές που έχει αναλάβει την εγκατάστασή του είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στον οποίο πρέπει να απευθυνθούμε για την επικείμενη μεταφορά. Ο εξειδικευμένος τεχνικός  θα εγκαταστήσει το συναγερμό στο νέο σας σπίτι φροντίζοντας να καλύψει τυχόν κενά και προσαρμόζοντας τον εξοπλισμό στο καινούριο περιβάλλον.

 Όπως είναι φυσικό ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου. Για παράδειγμα, το νέο σας σπίτι μπορεί να έχει περισσότερα κενά ασφαλείας ή διαφορετικά σημεία αναγνώρισης. Οι έμπειροι εγκαταστάτες θα φροντίσουν να τοποθετήσουν τις κατάλληλες μαγνητικές επαφές και τους αισθητήρες σε όλα τα τρωτά σημεία ώστε να θωρακίσουν με τον καλύτερο τρόπο το χώρο.

Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση είναι αναγκαία η σύνδεση του συστήματος συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Μην παραλείπετε να ειδοποιήσετε έγκαιρα τους συνεργάτες σας για τις αλλαγές και τους νέους τρόπους επικοινωνίας.

Συχνές ερωτήσεις: Πότε πρέπει να κάνω service στο συναγερμό μου;

Ένα σύστημα συναγερμού είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι. Όμως η εγκατάσταση του  δεν αρκεί. Για να μπορεί ανα πάσα ώρα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να αποδίδει τα μέγιστα για την ασφάλεια και την προστασία της περιουσίας και των αγαπημένων σας προσώπων, θα πρέπει να πραγματοποιείται η συντήρηση του σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην ερώτηση «κάθε πότε πρέπει να κάνω συντήρηση στο σύστημα συναγερμού» η απάντηση εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χώρου και κάθε εξειδικευμένου συστήματος συναγερμού. Ο γενικός κανόνας ωστόσο επιβάλει συντήρηση κάθε ένα με δύο χρόνια.

Τι περιλαμβάνει το service του συναγερμού;

Κατά τη διάρκεια της συντήρησης ο ειδικά καταρτισμένος τεχνικός ελέγχει όλες τις παραμέτρους που απαιτούνται για την εύρυθμη και ασταμάτητη λειτουργία του συστήματος συναγερμού. Πρωταρχικής σημασίας είναι ο έλεγχος των μπαταριών αφού η εφεδρική μπαταρία εντός του πίνακα του συναγερμού ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Η αντικατάσταση των μπαταριών συνίσταται περίπου κάθε δύο χρόνια, ωστόσο αν ο συναγερμός έχει χτυπήσει αρκετές φορές ή αν έχει λειτουργήσει συχνά με εφεδρικές μπαταρίες, θα πρέπει να ελεγχθούν σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Αν οι μπαταρίες συντηρούνται σωστά μπορούν να διατηρήσουν την αυτονομία του συναγερμού μέχρι και 48 ώρες.

Στη συνέχεια ελέγχεται συνολικά το σύστημα συναγερμού για πιθανές φθορές ή δυσλειτουργίες. Μετά από επιστάμενο έλεγχο ο τεχνικός θα σας ενημερώσει αν κάποιο εξάρτημα χρειάζεται αντικατάσταση.

Επιπλέον, κατά την επίσκεψή του, ο τεχνικός ελέγχει σφαιρικά  το χώρο και μπορεί αν δει για παράδειγμα οι μαγνητικές επαφές ή οι αισθητήρες παρουσιάζουν φθορές ή δε λειτουργούν σωστά. Επιπλέον μπορεί να προβλέψει και να διαγνώσει τυχόν παραλείψεις.

Η προτεινόμενη τακτική για την 100% ασφαλή λειτουργία του συστήματος συναγερμού είναι να προχωράμε σε συντήρηση μια φορά το χρόνο από μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ιδιωτικής ασφάλειας. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο εξασφαλίζουμε την σωστή λειτουργία του συναγερμού αλλά εξοικονομούμε χρήματα αφού αν εντοπίσουμε έγκαιρα μια βλάβη μπορούμε να γλιτώσουμε από μια μελλοντική ζημιά.

Μήπως μαζί με εσάς κάνει διακοπές και ο συναγερμός σας;

Δείτε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φεύγουμε για διακοπές

Ο συναγερμός του σπιτιού θα πρέπει να είναι η Νο1 φροντίδα του ιδιοκτήτη κάθε φορά που φεύγει για διακοπές. Αφήνοντας εκτεθειμένη την κατοικία για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο είτε από άγνοια είτε από αμέλεια συχνά οι περισσότεροι πέφτουν στις παρακάτω συνηθισμένες παγίδες:

  1. Δεν θέτουν σε λειτουργία το σύστημα του συναγερμού

Είναι αυτονόητο ότι ένας απενεργοποιημένος συναγερμός είναι παντελώς άχρηστος. Ακούγεται παράδοξο, αλλά πολλοί πάνω στη βιασύνη ξεχνούν να ενεργοποιήσουν το συναγερμό φεύγοντας από το σπίτι. Επιπλέον αφήνοντας κάποιον συγγενή ή γείτονα «στο πόδι τους» για τις καθημερινές φροντίδες του σπιτιού (π.χ. πότισμα λουλουδιών ή φροντίδα κατοικίδιου) δεν ενεργοποιούν το σύστημα συναγερμού για να μη χτυπά κατά την είσοδό τους.

  1. Δεν έχουν φροντίσει για τη συντήρηση του συναγερμού

Η συντήρηση του συστήματος συναγερμού από εξειδικευμένο συνεργάτη είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του και παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του. Το τακτικό service απο μια εταιρεία security ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες βλάβης όσο λείπουμε σε διακοπές και σιγουρεύει ότι όλα τα αναλώσιμα και τα εξαρτήματα του συναγερμού όπως για παράδειγμα οι μπαταρίες θα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

  1. Κατεβάζουν το γενικό διακόπτη του ρεύματος

Μια κίνηση που κάνουμε μηχανικά και ασυναίσθητα όταν πρόκειται να λείψουμε για καιρό από το σπίτι είναι να κλείσουμε το γενικό του ρεύματος. Φυσικά δεν σκεφτόμαστε τι συνέπειες θα έχει αυτό στο σύστημα του συναγερμού του σπιτιού. Ο συναγερμός δεν τροφοδοτείται από ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα η λειτουργία του να στηρίζεται αποκλειστικά στα αποθέματα ενέργειας των μπαταριών του. Οι μπαταρίες εφόσον βέβαια έχουν συντηρηθεί σωστά θα αντέξουν το πολύ για τρεις ημέρες.

Επιπλέον αν σταματήσει η παροχή ρεύματος, ο συναγερμός δε θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και είναι πιθανό να χτυπά ασταμάτητα χωρίς λόγο.

  1. Ξεχνούν να πληρώσουν το λογαριασμό τηλεφώνου

Συχνά, φεύγοντας για διακοπές, παρασυρόμενοι από το χαλαρό κλίμα και την ανεμελιά των καλοκαιρινών μηνών, ξεχνάμε να πληρώσουμε τα πάγια του σπιτιού, όπως και το λογαριασμό του τηλεφώνου με συνέπεια πολλές εταιρείες να προχωρούν σε φραγή εισερχομένων κλήσεων. Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα και αν το σύστημα συναγερμού είναι συνδεδεμένο με την εταιρεία φύλαξης σπιτιών Αθήνα, αδυνατεί να στείλει σήμα κινδύνου αφήνοντας το σπίτι απροστάτευτο.

  1. Ξεχνούν απλωμένα ρούχα, φυτά και ογκώδη αντικείμενα στο μπαλκόνι

Κάτι ακόμα που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι  ότι δεν πρέπει να αφήνουμε μεγάλα φυτά και αντικείμενα σε ψηλά σημεία στο μπαλκόνι. Και αυτό γιατί αν φυσήξει δυνατός άνεμος, οι κινήσεις των φυτών ή των αντικειμένων που πέφτουν, ή τα ρούχα που κινούνται ενεργοποιούν τους εξωτερικούς αισθητήρες του συναγερμού με αποτέλεσμα να δίνει λανθασμένα σήματα.

Πριν λοιπόν φύγετε για διακοπές, σιγουρευτείτε ότι έχετε τακτοποιήσει όλα τα παραπάνω ζητήματα για να μην βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστα απρόοπτα.

Subscribe to this RSS feed

Είμαστε μια εταιρεία secutiry που διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να σας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φύλαξης-ασφαλείας σε προσιτές τιμές.

Η Kolossos Security έχει πιστοποιηθεί από τον φορέα πιστοποίησης EQA HELLAS "Quality for Leaders" ISO 9001:2008.

iso