Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης

Υπολογίστε τις κινήσεις των διαρρηκτών και “ακινητοποιήστε” τους!

Περισσότερα

Η ασφάλεια της οικίας και της οικογένειάς μας είναι προτεραιότητα για τον καθένα μας. Είναι πολύ φυσικό να προσβλέπουμε στη διασφάλιση της ψυχικής ηρεμίας και της ομαλής καθημερινότητας μέσα στην εστία μας, “θεμέλια” των οποίων είναι οι ασφαλείς συνθήκες. Αυτό δε συμβαίνει όμως και με κάποιους, οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί στο να παραβιάζουν την ξένη περιουσία. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες τάσεις; Όταν πρόκειται για την ασφάλειά μας, η απάντηση μπορεί να σχετίζεται με την… ενσυναίσθηση. Με άλλα λόγια, μεγάλη σημασία έχει να μπούμε στον τρόπο σκέψης ενός επιτήδειου διαρρήκτη, να σκεφτούμε δηλαδή πώς θα μπορούσε να δράσει, προκειμένου να προβλέψουμε και να αποτρέψουμε το κακό.

Καταρχάς, κάποιος που έχει ως στόχο να παραβιάσει το χώρο μας, θα επιδιώξει να παρακολουθήσει τις κινήσεις μας. Η συγκεκριμένη “στρατηγική” ενδέχεται να πραγματοποιηθεί παραπάνω από μια φορά μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, οπότε χρήσιμο θα ήταν να επισημαίνουμε άτομα που κινούνται ύποπτα έξω από το σπίτι μας και, εάν χρειάζεται, να κάνουμε κάποια ενημέρωση στην τοπική Ασφάλεια (ή στην εταιρία ιδιωτικής ασφάλειας με την οποία συνεργαζόμαστε). Προφανώς, ανάλογα φαινόμενα αφορούν οποιοδήποτε ακίνητο. Κατά συνέπεια, ύποπτες κινήσεις με στόχο τη διάρρηξη, ίσως παρατηρηθούν και κοντά σε κάποιο εξοχικό μας. Ας μην παραλείπουμε κάποιες επισκέψεις στο εξοχικό, έστω και λίγες φορές το χρόνο, εάν αυτό είναι δυνατό, πέραν των διακοπών μας.

Επίσης, πολύτιμος μπορεί να αποδειχθεί και ο ρόλος ενός καλού γείτονα που θα μπορούσε να μας ενημερώσει για “περίεργες” κινήσεις ατόμων κοντά στο χώρο που παραθερίζουμε. Στο πλαίσιο πρόληψης, μπορούμε να έχουμε υπόψη ότι οι διαρρήκτες συχνά επιλέγουν να δράσουν κατά τις βραδυνές ώρες. Σημαντικό είναι να μην παραλείπουμε να βάζουμε συναγερμό, καθώς και να κλειδώνουμε ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ είμαστε στο σπίτι. Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι οι κακοποιοί δε διστάζουν να χτυπήσουν κάποιο κουδούνι προσποιούμενοι άλλο πρόσωπο, επιδιώκοντας να εισβάλλουν στο χώρο μας. Ελέγχουμε, κοιτώντας από “ματάκι” της πόρτας, ενώ καλό είναι να επιδιώξουμε την τοποθέτηση θυροτηλεφώνου, εάν δεν υπάρχει, καθώς και να μην παραβλέπουμε τη χρήση του, όποτε χρειάζεται.

Στην Kolossos Security παρέχουμε υπηρεσίες προστασίας υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, καθώς και σχετική συμβουλευτική, προκειμένου να αποκρούσουμε αποτελεσματικά κάθε κακόβουλη κίνηση.

Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security