Οι δράστες συνελήφθησαν

Δεν έβγαζαν μόνο σφουγγάρια και ψάρια από τον βυθό της θάλασσας της Καλύμνου τα συγγενικά πρόσωπα μιας ηλικιωμένης κατοίκου του νησιού, αλλά και… αρχαιότητες από διάφορα πλοία τα οποία είχαν ναυαγήσει στα ανοιχτά σε άγνωστες χρονικές περιόδους!

Αυτό αποκάλυψε η έρευνα που έγινε στην κατοικία της 71χρονης γυναίκας από αστυνομικούς του τμήματος Καλυμνίων, οι οποίοι ανακάλυψαν συνολικά 16 ενάλιες αρχαιότητες, μεταξύ των οποίων αμφορείς, βάζα και πιάτα με ίχνη από όστρακα κολλημένα πάνω τους. Η ηλικιωμένη είχε ακόμη στην κατοχή της ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κι έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλύμνου με κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και παράνομη οπλοκατοχή.

Αλλά και στην Κω, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 38χρονος αλλοδαπός ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του έξι νομίσματα αρχαιολογικής αξίας, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Δωδεκανήσου. Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω που του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ ερευνάται αν σκόπευε να διαθέσει προς πώληση τα νομίσματα.