Γερό χτύπημα στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών από τα στελέχη του Λιμενικού

Γερό χτύπημα στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών κατάφεραν οι άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι κατέσχεσαν πλήθος πακέτα με συνολικά 1.200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης αλβανικής προέλευσης που είχαν ξεφορτωθεί από ένα σκάφος σε βραχώδη περιοχή κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο στη Λακωνία.

Οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Γυθείου είχαν πληροφορίες για την επικείμενη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην περιοχή, με ένα σκάφος που φέρεται να ξεκίνησε από την Αλβανία και έφτασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα παράλια της Λακωνίας. Το φορτίο μεταφέρθηκε στην βραχώδη ακτή, προφανώς για να το παραλάβουν συνεργάτες του κυκλώματος και να το μεταφέρουν στην ενδοχώρα, πιθανότατα με φορτηγά.

Ωστόσο, πριν γίνει η παραλαβή, το εντόπισαν οι άνδρες του Λιμενικού που κατάφεραν την Κυριακή να συλλάβουν τους δύο αλλοδαπούς χειριστές του σκάφους, το οποίο κατασχέθηκε. Ο εξονυχιστικός έλεγχος συνεχιζόταν ως την Τρίτη, ενώ η καταμέτρηση των ναρκωτικών που η πώλησή τους θα απέφερε πάνω από δυο εκατομμύρια ευρώ στους δράστες, είχε ήδη ολοκληρωθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας.