Την κατοικία και την αποθήκη ενός 32χρονου Έλληνα ερεύνησαν οι αστυνομικοί στο Κιλκίς μένοντας άφωνοι για τα όσα βρήκαν στους χώρους αυτούς.

Ο Έλληνας είχε συλληφθεί χθες το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, έχοντας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε πέντε παλιές αμυντικές χειροβομβίδες, μία ξιφολόγχη και έναν ανιχνευτή μετάλλων.

Στην έρευνα που ακολούθησε στις ιδιοκτησίες του, βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από πεπαλαιωμένο πολεμικό υλικό, το οποίο προφανώς είχε βρει κάνοντας λαθρανασκαφές στις περιοχές όπου διαδραματίστηκαν μάχες την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 65 χειροβομβίδες, 17 οπλοβομβίδες, ένας όλμος, ένα ολμοβόλο, τρία περίστροφα, ένα τυφέκιο, δυο ξίφη, 16 ξιφολόγχες, 135 στρατιωτικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρία αντιαρματικά φυσίγγια και ένας αντιαρματικός κάλυκας, 21 βλήματα φυσιγγίων, ένα πιστόλι ρίψης φωτοβολίδων, 31 κάλυκες και διάφορα μέρη πολεμικών τυφεκίων και περιστρόφου.

Όλα τα πολεμικά ευρήματα κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Στρατού, ενώ ο 32χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Πηγή:http://www.makeleio.gr